Αγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως - Κριμαίας
Ο Αγιος του 20ου αιώνα, 1877 – 1961
Επικοινωνία  : info@agiosloukas.org
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ
Οδοιπορικό στην Σύμη - Εορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη - ΤΟ ΘΑΥΜΑ της εικόνας
07/08 - ΝΟΕ - 2008

Το είχα τάξει να πάω φέτος στην ακριτική και πανέμορφη Σύμη. Είκοσι ολόκληρα χρόνια κάθε χρόνο στην Ρόδο και δεν αξιώθηκα να πάω απέναντι.

Ακουγα συχνά το όνομα Πανορμίτης που δίνουν οι κάτοικοι στα Δωδεκάνησα και πολύ μετά κατάλαβα οτι κάθε βαπτισμένος και ενα θαύμα.

Για να δίνει μια μάνα το όνομα του Αγίου στο παιδί της κάτι σοβαρό έγινε και σώθηκε.

Οπως γράφω και σε άλλη σελίδα το καλοκαίρι ευτυχώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πήγα απο την Ρόδο που είμαστε οικογενειακώς για διακοπές, απέναντι στην Σύμη.

Με μεγάλη χαρά ανέλαβα την τιμή να κατασκευάσω την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολις Σύμης - Τήλου - Χάλκης και Καστελορρίζου. Εκτοτε έταξα να πάω στην εορτή του Ταξιάρχη Αρχαγέλλου Μιχαήλ.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δεν ειναι ανθρώπινο όν. Δεν είναι άνθρωπος που αγίασε η μαρτύρησε. Ειναι ο Αρχιστράτηγος των επουρανίων δυνάμεων. Αμέτρητα τα θαύματα του σε Δωδεκάνησα , Λέσβο ( Μανταμάδο ) και σε ολόκληρο τον κόσμο όπου τον αγαπούν και τον επικαλούνται.

Ταξιδεύει  και σώζει ζωές. Αλλωστε έσωσε και την θεία Τάξη όταν σταμάτησε τους Αγγέλους κατά την πτώση του Σατανά απο τον Παράδεισο.

15.000 άνθρωποι σε 2 ημέρες στο ακριτικό νησί της Σύμης !  3.500 άτομα έφαγαν στο εστιατόριο της Ιεράς Μητρόπολις στην εορτή Του. Χιλίαδες άτομα στην αγρυπνία. Νέοι άνθρωποι και παιδιά εκατοντάδες. Απίστευτο αλλά ευτυχώς αληθινό.

Δείτε τις εικόνες   βράδυ (07-11) 12.00 την νύχτα. Δεκάδες άτομα κατακλύζουν την είσοδο μέσα στην νύχτα.

ΘΑΥΜΑ η ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Στίς 10.30 το πρωί της παραμονής ( 07-11-2008 ) και ενώ ήμουν στην είσοδο του Ναού για να προσκυνησω ,μπροστά μου θα ήταν άλλα 30 άτομα. Ξαφνικά συνειδητοποιούν οι πρώτοι της σειράς οτι εχει χαθεί το πρόσωπο του Αρχάγελλου Μιχαήλ. Εγώ ήμουν πολύ πίσω για να δώ οπότε προχώρησα να διαπιστώσω το γεγονος με τα μάτια μου. Πραγματικά το πρόσωπο του Πανορμίτη Αρχάγελλου Μιχαήλ είχε χαθεί. Για την ακρίβεια είχε "μαυρίσει" . Δεν μπορούσες να διακρίνεις χαρακτηρηστικά. Το πρόσωπο Του ειναι το σημείο που κάθε επισκέπτης και παρατηρητής της εικόνας ξεχωρίζει αμέσως. Μετακινήθηκα μέσα στον ναό για να δώ μήπως ήταν κάποιο θέμα φωτισμού αλλά η εικόνα παρέμενε σκούρα στο μέρος της κεφαλής. Το υπέροχο εκείνο πρόσωπο που όλοι θαυμάζουν στον Αρχάγγελο ,είχε... χαθεί. Προσκύνησα την 2μετρη εικόνα του χωρίς να Τον βλέπω !

Αυτό το ανεξήγητο γεγονός το είδα μαζί με αρκετά άλλα άτομα και ωφείλω να το αναφέρω.

Η πρώτη αντίδραση ( σκεψη ) μου στην  περίπτωση του πρωινού φαινομένου ήταν άδικη ! Είπα μέσα μου ...ολόκληρος Ταχιάρχης Μιχαήλ και άφησε να χαλάσει η εικόνα Του !  Η εικόνα του προσώπου όμως επανήλθε σύντομα και όλοι καταλάβαμε ότι πάλι ...κάπου είχε πάει ο Αρχιστράτηγος για λίγο και ξαναγύρισε στην ασημένια του πανοπλία για την εορτή Του.

Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία διότι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο χρόνος σταματάει και μόνο την μηχανή δεν σκέφτηκα να πάω να φέρω .
Η ανησυχία όλων ήταν έκδηλη και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει αυτό το φαινόμενο. Σύντομα όλα επέστρεψαν στο κανονικό αλλά το γεγονός είχε μαθευτεί .  Ημουν αυτόπτης μάρτυς και καταθέτω αυτό που είδα.

Το επόμενο ανεξήγητο φαινόμενο που συζητήθηκε πολύ και αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, συνέβει  στον εσπερινό 08-11-2008 και έχει καταγραφεί σε video. Εδώ " χάθηκε " εντελώς το πρόσωπο Του Πανορμίτη για μερικά λεπτά . Η ώρα ήταν τέτοια που υπήρχε μεγάλος αριθμός ατόμων στην Λειτουργία και η κάμερα του τοπικού σταθμού το κατέγραψε αλλα σωστά δεν το κυκλοφόρησε  .
Στην περίπτωση αυτή χάθηκε εντελώς το πρόσωπο Του Αρχάγγελου. Δεν μπορούσες να διακρίνεις χαρακτηριστικά ! Επανήλθε μετα απο λίγω ώρα στα "κανονικά" της η εικόνα.
Το περιστατικό που συνέβει στον Μεγάλο Εσπερινό της Εορτής Του , 08-11-2008 δεν το είδα προσωπικά διότι ήμουν ακριβώς απ'εξω απο τον Ναο αλλά αυτοί που έιχαν οπτική επαφή με την εικόνα έχασαν το μυαλό τους . Για αυτούς που Τον επισκέπτονται συχνά όλα αυτα ειναι μέσα στα λογικά πλαίσια της δραστηριότητας Του.

Δημήτρης ΜάρκουΟ  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ !
Agiosloukas.org
ΛΟΓΟΙ  κ ΟΜΙΛΙΕΣ
Αναρτήθηκε ! Βοήθεια μας .
Υπέροχες Εικόνες